Gratis verzending

Foliumzuur 400 µg / mcg

 • Belangrijk bij een kinderwens en tijdens de zwangerschap
 • Actieve vorm van foliumzuur: folaat 5-MTHF Quatrefolic ®
 • Ondersteunt de groei van de foetus tijdens de zwangerschap
 • Helpt om vermoeidheid te verminderen
Kies je verpakking en hoeveelheid
-
+
Voor 17:00 besteld, vandaag verstuurd
Betaalopties

Beschrijving

Vitalize Foliumzuur 400 mcg is een goede aanvulling voor vrouwen met een kinderwens of die zwanger zijn. Foliumzuur is belangrijk in de 4 weken voor en 10 weken na de conceptie. Het draagt bij tot de groei van de placenta en de ontwikkeling van de ongeboren baby.

Een lage folaatstatus is een risicofactor voor het ontstaan van een open rµggetje bij de zich ontwikkelende baby. Foliumzuur suppletie verhoogt de folaatstatus van de moeder. Met slechts 1 tablet per dag krijg je de door Gezondheidsraad aanbevolen dagdosering van 400 µg / 400 mcg (microgram) binnen.

Vitalize Foliumzuur heeft meerdere effecten voor de gezondheid. Je kunt foliumzuur (vitamine B11) ook inzetten bij vermoeidheid en in spannende tijden voor geestelijke energie en een normaal concentratievermogen. Kijk voor nog meer toepassingen onder het kopje: Waar is foliumzuur goed voor?

Aan Vitalize Foliumzuur zijn geen onnodige stoffen toegevoegd. Het bevat foliumzuur in de vorm van 5-MTHF Quatrefolic®. Deze gepatenteerde vorm is op dit moment de meest actieve vorm van foliumzuur die verkrijgbaar is.

Het voordeel van foliumzuur in een actieve vorm is dat deze goed opneembaar is in het lichaam en hierdoor direct beschikbaar is. Er is geen omzetting in het lichaam nodig.

Foliumzuur of folaat of vitamine B11?

Foliumzuur staat ook wel bekend als vitamine B11. Folaat is de natuurlijke vorm van foliumzuur die je in voeding zoals spinazie en spruitjes aantreft.

Wat is foliumzuur?

Foliumzuur is een vitamine die voor iedereen van belang is. In het bijzonder voor vrouwen met een kinderwens of aanstaande moeders. Deze vitamine kan het lichaam niet zelf aanmaken. Foliumzuur moet je halen uit gezonde en gevarieerde voeding eventueel aangevuld met een supplement. Zo weet je zeker dan je voldoende binnenkrijgt.

Foliumzuur staat vooral bekend als zwangerschapsvitamine, omdat het onder andere bijdraagt tot de groei van het ongeboren kind. In het lichaam heeft foliumzuur echter meerdere functies zoals ondersteuning van het immuunsysteem, helpt het om vermoeidheid te verminderen en is het goed bij stress/spanning.

Waarom foliumzuur bij kinderwens/ zwangerschap?

Foliumzuur ondersteunt een gezonde zwangerschap. Vanwege de effecten op de ontwikkeling van het ongeboren kind is het advies van de Gezondheidsraad bij een kinderwens en tijdens de zwangerschap om dagelijks 400 µg (microgram) foliumzuur in te nemen.

Foliumzuur draagt o.a. bij tot de vorming van de placenta en de ontwikkeling van de ongeboren baby.

Daarnaast verhoogt foliumzuursuppletie de folaatstatus van aanstaande moeder. Een lage folaatstatus is een risicofactor voor het ontstaan van een open ruggetje bij de zich ontwikkelende baby.

Wanneer starten met foliumzuur?

Je kunt Vitalize Foliumzuur gebruiken vanaf het moment dat er een kinderwens is. Zo bereid je je lichaam optimaal voor op een zwangerschap en verhoog je de folaatstatus. Foliumzuur is in deze fase goed voor de celdeling en draagt bij tot de weefselgroei van de foetus.

Vitalize Foliumzuur kun je voor een onbeperkte periode innemen.

Hoelang foliumzuur gebruiken?

Foliumzuur is een belangrijke vitamine gedurende de zwangerschap. Vul in ieder geval gedurende de eerste 10 weken van de zwangerschap de dagelijkse voeding aan met een vitamine B11-supplement. Met de Vitalize Foliumzuur krijg je de door de Gezondheidsraad aanbevolen hoeveelheid van 400 µg (microgram) eenvoudig binnen. Slechts 1 tablet per dag.

Foliumzuur voor mannen

Zwanger worden doe je samen. Moeten mannen ook foliumzuur slikken? Er is op dit moment nog onvoldoende onderzoek gedaan om vast te stellen of foliumzuur ook nuttig is voor mannen met een kinderwens. Van de mineralen zink en seleen weten we dat deze goed zijn voor de vruchtbaarheid van de man en de kwaliteit van het sperma.

Foliumzuur met vitamine D

Tijdens de zwangerschap wil je jouw lichaam maximaal ondersteunen. Naast foliumzuur adviseert de Gezondheidsraad zwangere vrouwen om dagelijks 10 µg (microgram) vitamine D extra in te nemen als aanvulling op de dagelijkse voeding. Vitamine D draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Calcium is belangrijk tijdens de zwangerschap, omdat calcium het behoud van sterke botten ondersteunt.

TIP! Liever een supplement waarin alles is gecombineerd. Kies dan voor Multi Mama DHA compleet. Deze multivitamine is speciaal ontwikkeld om een gezonde zwangerschap te ondersteunen.

Naast foliumzuur, vitamine D en ijzer, bevat deze complete formule ook het omega-3 vetzuur DHA. De inname van DHA door de moeder (of aanstaande moeder) draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen en ogen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen¹.

Waar is foliumzuur goed voor?

Foliumzuur of vitamine B11:

 • Draagt bij tot de groei van het kind tijdens de zwangerschap.
 • Draagt bij aan een normale celdeling.
 • Helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen.
 • Bij stress/spanning.
 • Voor het geheugen en concentratievermogen.
 • Ondersteunt het immuunsysteem.
 • Draagt bij tot de normale aminozuursynthese.
 • Ondersteunt de aanmaak van rode/witte bloedlichaampjes.


Hoeveel foliumzuur (vitamine B11) per dag?

Jouw lichaam kan zelf geen foliumzuur aanmaken. De dagelijkse portie foliumzuur krijg je binnen via voeding zoals groene groente, vlees en zuivel of via voedingssupplementen. Voor foliumzuur is de Referentie Inname (RI) voor volwassenen 200 µg (microgram) per dag.

Voor specifieke groepen beveelt de Gezondheidsraad een hogere dosering aan. Zo is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor zwangere vrouwen en voor vrouwen die borstvoeding geven 400 µg (microgram) per dag.

Een teveel aan deze wateroplosbare vitamine verlaat het lichaam via de urine.

Gebruik Vitalize Foliumzuur:

Neem één tablet Vitalize Foliumzuur per dag in. Bij voorkeur tijdens de maaltijd met wat water. Dit supplement kan voor een onbeperkte tijd worden gebruikt.

Vitalize Foliumzuur is geschikt voor vegetariërs.

TIP! Combineer bij vermoeidheid Vitalize Foliumzuur met Vitalize Vitamine B12 Energie vanwege de gunstige invloed op de vermindering van moeheid. Word opnieuw fit!

¹ Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA door de moeder naast de aanbevolen dagelijkse inname voor omega-3-vetzuren voor volwassenen (250 mg DHA + EPA).


Meer weten over Foliumzuur 400 mcg, klik hier voor meer advies en productinformatie.

Samenstelling

Samenstelling

Dagdosering

RI**

Foliumzuur (Vitamine B11, als 5-MTHF Quatrefolic ®)

400 µq

200%

* Dagelijkse dosering op basis van 1 tablet
** RI = Referentie inname

Ingrediënten

Mc cellulose (vulmiddel), calciumzouten van vetzuren (lubricant), siliciumdioxide (antiklontermiddel), vitamine B11 (5-MTHF Quatrefolic ®)

Allergie informatie

Bevat geen gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen. Geschikt voor vegetariërs.

Gratis advies van specialisten

Mogelijk heb je nog vragen over dit supplement. Onze productadviseurs zitten klaar om jouw vraag te beantwoorden. Klik hier voor meer advies.

Bel met specialist
Telefoon
0183 - 699 450
Chat met specialist
ChatVitalize is o.a. bekend van TV

Gebruiksaanwijzing

Hoe wordt Foliumzuur 400 mcg ingenomen?
 • Eénmaal daags één tablet bij de maaltijd met water innemen.
 • Neem de tabletten bij voorkeur in tijdens de maaltijd.
 • De duur van gebruik kan naar behoefte worden verlengd.
 • De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Hoe wordt Foliumzuur 400 mcg bewaard?
 • Buiten het bereik van jonge kinderen houden.
 • Donker en droog bewaren bij kamertemperatuur (15-25°C).
 • In de oorspronkelijke verpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht.
 • Niet gebruiken na de op het doosje vermelde uiterste gebruiksdatum.
Vergeten in te nemen?
 • Vervolg het normale innamepatroon. Neem geen extra dosering om een overgeslagen dosering in te halen.
Het gebruik in combinatie met andere middelen.
 • Wees kritisch op het totaal aan vitaminen en mineralen dat je per dag binnenkrijgt. Bekijk hier alle maximale dagdoseringen.
 • Raadpleeg bij twijfel over het gebruik van Foliumzuur 400 mcg in combinatie met andere middelen altijd eerst de huisarts.
Gebruik Foliumzuur 400 mcg niet in de onderstaande situaties:
 • Bij overgevoeligheid of allergie voor één van de bestanddelen van Foliumzuur 400 mcg.
Meer weten over Foliumzuur 400 mcg?
Neem contact op met onze klantenservice voor vragen of opmerkingen over dit specifieke product.

Telefoon: +31 (0)183 - 699 450
E-mail: info@vitstore.com of gebruik het contactformulier.

Stel je vraag via Whatsapp
Whatsapp: 06 - 27 32 32 52, bereikbaar tussen 9.00 - 17.00 uur

Chat met medewerker
Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.
Foliumzuur 400 mcg is een voedingssupplement dat met de grootste zorg is samengesteld en is ontwikkeld volgens wetenschappelijke inzichten. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een complete voeding. Deze gebruiksaanwijzing is niet bedoeld ter vervanging van het advies van de huisarts.
Download de gebruiksaanwijzing (PDF)

Gratis persoonlijk advies

Ontvang advies via chat of bel 0183 - 699 450 of stuur een WhatsApp.

Wij geven graag advies

8 ervaringen van en door gebruikers

5
3
0
0
0

Aanbevolen i.c.m. Foliumzuur 400 µg / mcg

Goed opneembaar in het lichaam en de hersenen
20, 60, 180 of 540 capsules
Vanaf  9,95
Bekijken

Andere klanten vertellen ...

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers van dit supplement? Wij vragen aan al onze klanten om een ervaring achter te laten. Bekijk nu de laatste ervaringen van dit supplement.

Bekijk ervaringen

Met de grootste zorg samengesteld
 • Voedingssupplementen met de grootste zorg samengesteld.
 • Productie volgens strenge HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen.
 • Ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
 • Op basis van specifieke grondstofkeuzes.


Klik hier voor gratis adviesTIP! Ontvang 2,50 korting op je eerste bestelling
Na inschrijving ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail met alle informatie. Bekijk ook even je spambox!