Supplementen bewaren en innemen

Supplementen bewaren en innemen

Om de houdbaarheid en kwaliteit te waarborgen is het belangrijk om je voedingssupplementen goed te bewaren. Daarnaast geven we je hieronder de uitleg wanneer je ze het beste in kan nemen.

Hoe lang zijn voedingssupplementen houdbaar?

Hoe lang zijn supplementen houdbaarDe supplementen van Vitstore zijn altijd langer dan een half jaar houdbaar na besteldatum. De exacte houdbaarheidsdatum vind je op de onderkant van de verpakking. Sluit je verpakking altijd goed om de houdbaarheidsdatum te behouden.

Hoe bewaar ik mijn supplementen?

De vitaminen en mineralen van Vitstore zitten in blisters of handige brievenbusdoosjes. De handige afsluiting van de brievenbusdoosjes en blisterverpakkingen beschermen de supplementen tegen zonlicht en andere zaken van buitenaf. Bewaar supplementen onder de 25 graden om verkleuring of plakken te voorkomen. Houd voedingssupplementen ook altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Hoe lang zijn voedingssupplementen in een bewaardoosje houdbaar?

Bewaar je je supplementen in een handig tabletten- of bewaardoosje? Dan zijn ze een paar weken houdbaar. Stop daarom voor een paar weken supplementen in het bewaardoosje en bewaar de rest in de originele verpakking / blister. Zo voorkom je dat de supplementen gaan plakken of gaan verkleuren.

Wat is het beste moment om een supplement in te nemen?

Wij raden aan om supplementen bij de maaltijd in te nemen. In een maaltijd zit meestal ook een beetje vet. En vet helpt weer bij de opname van de in vet oplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K). Bij ieder product zit een bijsluiter met daarop de best geadviseerde innamemoment vermeld. Deze informatie vind je ook op iedere pagina van het betreffende product.

Hoe neem ik mijn supplementen het beste in?

Neem een tablet of capsule in met een glas water. Doe dit bij voorkeur niet met warme dranken. Door de warmte kan een capsule namelijk al gaan smelten voordat deze in uw maag zit. Dat is niet erg, maar je kunt er wel een nasmaak van krijgen. Probeer er ook niet op te kauwen, dit zorgt voor een vieze smaak. Dat geldt natuurlijk niet voor kauwtabletten, deze zijn speciaal gemaakt om op te kauwen.

Moeite met slikken?

CapsulesHeb je ook wel eens moeite om tabletten in één keer door te slikken? Met een tablettensnijder is dat probleem opgelost. De tablettensnijder halveert moeiteloos alle tabletten. Vind je het ook lastig om capsules door te slikken? Maak dan een klein gaatje in de capsule en meng de inhoud door het eten.