Visolie is geraffineerde olie die afkomstig is uit vis. Visolie kan bedoeld zijn voor menselijke consumptie of voor verwerking in voedingsmiddelen voor dieren.

Visolie bevat vetzuren zoals omega-3. Aan dit vetzuur zijn eigenschappen toegekend die een positieve invloed op de gezondheid hebben.


Waar komt visolie vandaan?

Visolie is voornamelijk afkomstig uit vette koudwater vissen, zoals makreel, haring, zalm, sardine en ansjovis. Deze vissen komen voornamelijk uit de koude wateren rondom Noorwegen. Bij de productie van visolie zijn de eerste twee fasen van het productieproces heel belangrijk:

Fase 1 is het verwijderen van andere vetzuren dan de omega-3.
Fase 2 is het verwijderen van onzuiverheden die in de ruwe visolie aanwezig zijn.

Door de visolie te koelen en bleken wordt deze beter bestand tegen oxidatie. Tenslotte worden antioxidanten, zoals vitamine E toegevoegd en wordt de visolie op specifieke wijze opgeslagen om oxidatie tegen te gaan. Aan het einde van het productieproces houdt men twee soorten olie over: ethylester visolie en triglyceride visolie. Beide soorten visolie bevatten een hoge concentratie omega-3 waarvan de triglyceride visolie nog eens extra zuiveringsstap heeft ondergaan.

Waarom visolie en voor wie?

visjes
Photo: IStock

Een gezond leven is een lichaam dat in balans is. Zo kunnen alle organen optimaal functioneren. Wanneer dit niet het geval is, zit men niet lekker in zijn of haar vel. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat we dagelijks de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Hetzij door de voeding, hetzij door voedingssupplementen.

De Gezondheidsraad adviseert om twee keer per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Daarmee krijg je gemiddeld per keer 450 mg omega-3 binnen.

Omega-3 is een essentieel vetzuur dat niet door het lichaam wordt aangemaakt, maar dat het lichaam wel helpt gezond en vitaal te blijven. Omega-3, dat vooral is te vinden in visolie, bestaat uit alfa-linoleenzuur, EPA en DHA. Deze vetzuren hebben, mits in de juiste dosering, een gunstige invloed op hersenen(1), hart- en bloedvaten(2) en het gezichtsvermogen(1).

Zwanger of pas moeder?

Een dagelijkse inname van voldoende DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen en ogen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.

(1) Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250mg DHA.
(2) Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250mg EPA en DHA.

Waarom ExtrOmega® Visolie?

ExtrOmega® visolie is een pure, natuurlijke koudwater visolie gecombineerd met vitamine E. De visolie is rijk aan omega-3 vetzuren met een hoge dosering EPA en DHA. De voordelen van Vitalize visolie op een rijtje:

  • Hoog gedoseerd
  • Extra gezuiverd
  • Best opneembaar
  • Geen oprispingen
Photo Banner: IStock
ExtrOmega® Visolie
checkmark green Goed voor hart, gezichtsvermogen en bloeddruk

ExtrOmega® Visolie
20, 60, 180 of 360 capsules v.a. € 5,95

Bekijk dit product

Deel dit artikel:

De laatste blogs ontvangen?

Ontvang altijd de laatste blogs in je inbox. Leuk toch?